ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наталя Гуменюк заявила, що факти в заяві медійників зазначено без жодного доказу

Голова Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що факти в заяві медійників про її усунення від керівництва зазначено без жодного  доказу.

Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода 17 квітня, коментуючи заяву медійників.

“Ну, по-перше, там зазначені факти без жодного доказу, абсолютно без жодного. По-друге, жодного порушення наказу №73 з боку Центру стратегічних комунікацій, Об'єднаного комунікаційного пресцентру Сил оборони півдня не було допущено”, – сказала вона.

За словами Гуменюк, усі заходи, які відбувалися, виконувалися “абсолютно у веденні й відповідності до розпоряджень вищих штабів і відповідного наказу, який і передбачає такий порядок дій”.

“Те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії Каховської ГЕС, – це абсолютна неправда. Тому що було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня одразу після підриву ГЕС у спрощеному порядку. І всі пресофіцери мого напрямку працювали самовіддано і дуже оперативно, і логічно. Але з огляду на безпеку операцій”, – зазначила Гуменюк.

Водночас вона додала, що під час війни “ми працюємо над тим, щоб операція, безпека операції були збережені”. “А операції, як бойовий компонент стратегічного планування, знаходяться у веденні командувача, і його рішення є визначним”, – сказала Гуменюк.

Що  було у заяві медійників

Як повідомляв, заяву до військового керівництва щодо Гуменюк було оприлюднено 16 квітня.

У ній низка медійників звинуватила Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці. Вони вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк “на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”. 

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Заяву підписали об’єднання українських медіа “Медіарух”, а також понад 140 представників українських та іноземних медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!