ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада винесла припис ТРК "Тростянець" із Сумщини через відсутність маркування реклами

15.04.2024, 16:52
Альона Яцина

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала припис до КП Тростянецької міської ради "ТРК "Тростянець” через відсутність маркування комерційної та соціальної реклами. 

Таке рішення Нацрада ухвалила 11 квітня, повідомила представниця медіарегулятора на Сумщині Лариса Якубенко.

“...Відсутність маркування комерційної та соціальної реклами є порушенням Законів України “Про рекламу” та “Про медіа”, – написала представниця медіарегулятора у Facebook.

Нагадаємо, у жовтні минулого року набрали чинності зміни вимог до реклами в медіа. Зокрема, у статті 8 закону 3136-IX зазначено, що “...рекламні блоки у лінійних аудіальних та аудіовізуальних медіа повинні бути чітко відокремлені від інших програм на початку і наприкінці рекламного блоку за допомогою звукових, візуальних, комбінованих засобів, титрів або коментарів ведучих з використанням слова “реклама”. А  стаття 12 передбачає відокремлення соціальної реклами “...з використанням слів “соціальна реклама”. 

Як повідомляв ІМІ, вперше Нацрада винесла припис онлайн-медіа ГО “Громадянський рух “Всі разом!” (сайт vsirazom.ua) через матеріал “ЛГБТ рух та педофілія. Історичний зв'язок”. Медіарегулятор зафіксував у ньому розпалювання ворожнечі за ознаками сексуальної орієнтації.

Liked the article?
Help us be even more cool!