ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала на Буковині ще дві друковані газети та чотири медичних журнали

01.04.2024, 15:05
Альона Чорна

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала дві друковані буковинські газети: “Молодий буковинець” (заснована 1967 року) та “Голос краю” (заснована в січні 1945 року). 

Таке рішення Нацрада ухвалила 28 березня, повідомила регіональній представниці Інституту масової інформації представниця Нацради в Чернівецькій області Любов Нечипорук.

Також реєстрацію як друковані медіа отримали чотири медичних журнали Буковинського державного медичного університету. 

“Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення одноголосно ухвалили рішення про їхню реєстрацію суб’єктами у сфері друкованих медіа та присвоєння їм ідентифікатора в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа”, – сказала Нечипорук.

Станом на 1 квітня Нацрада зареєструвала в Чернівецькій області 16 суб'єктів у сфері  друкованих медіа.

За словами представниці Нацради, є ще низка тих компаній, чиї заяви перебувають на опрацюванні.

“Всі компанії, які подали заяви на реєстрацію до 31 березня, вчасно виконали норму закону. Після цієї дати видання та розповсюдження друкованих медіа без реєстрації забороняється. Якщо ж друковане медіа виходить у світ без реєстрації, Нацрада виносить припис суб'єкту у сфері друкованих медіа, що здійснює таку діяльність, з вимогою вжити заходів для реєстрації відповідного друкованого медіа. У разі невиконання вимог припису Національна рада може ухвалити рішення про заборону видання і розповсюдження друкованого медіа”, – зауважила Любов Нечипорук. 

Раніше Нацрада зареєструвала газету “Буковина”, редакторами якої були Юрій Федькович та Осип Маковей.

Станом на 30 березня 2024 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала в Україні 2115 друкованих медіа. 

Закон “Про медіа” набрав чинності 31 березня 2023 року. Він суттєво розширив повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, надав можливість реєструвати онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!