ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавське видання "Зміст" заявило, що росіяни третій день атакують сайт

15.04.2024, 13:18
Надія Кучер
Фото – gazetadita.al

Полтавське видання “Зміст” заявило, що росіяни атакували його сайт. Про це видання повідомило у своєму телеграм-каналі.

Як зазначила редакція, DDoS-атака триває вже третій день, з 13 квітня. 

“З суботи (13 квітня. – Ред.) триває DDoS-attack ЗМІСТу з боку росіян. Наразі триває її пікова фаза, і наш сайт працює повільніше й запитує, чи ви людина, з міркувань безпеки”, – повідомили в редакції.

Видання зазначає, що наразі відновлює роботу сайту: “Головне – продовжуємо працювати, поки наша технічна підтримка відбиває атаку”.

Читати новини видання можна в соціальних мережах.

У коментарі полтавській представниці Інституту масової інформації головна редакторка видання Анастасія Добряк зазначила, що перші проблеми зʼявилися 13 квітня, а вже 14 квітня редакція не могла встановити звʼязок хостингу з віддачею картинок із сайту й упала швидкість завантаження сторінок.

“Зʼявилися припущення, що це атака, але ми схилялися до внутрішніх несправностей. Згодом технічна підтримка виявила нетиповий трафік з-за кордону. Зʼясували, що джерело в росії за ІР-адресами та складовою трафіку, який “валив” наш ресурс. Наразі сильно завантажили сайт ботськими запитами, техпідтримка встановила додатковий захист, щоб сайт продовжував працювати. Зараз можуть спостерігатися проблеми із завантаженням деяких сторінок. Їх ми оперативно виправляємо”, – прокоментувала Добряк.

Вона також додала, що редакція розцінює ситуацію як спробу знищити незалежне медіа й краудплатформу, що допомагає військовим. Надалі “Зміст” планує закрити доступ до сайту з Росії та Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!