ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поштарку з Ізюма можуть ув'язнити на 12 років: підозрюють у колабораціонізмі

Підозрювана в колабораціонізмі поштарка. Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності колишній працівниці Укрпошти в захопленому на той час місті Ізюм (Харківська область), яка очолила окупаційну філію Роспошти. Про це СБУ повідомила у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, у період окупації міста жінка запропонувала росіянам свою допомогу у війні проти України, за що її призначили в окупаційну адміністрацію РФ. Під час роботи у філії Роспошти вона організовувала адресне розсилання російських пропагандистських газет у домівки мешканців громади.

Також, зазначає СБУ, фігурантка змушувала своїх підлеглих роздавати примірники російських видань прямо в приміщенні захопленого відділення пошти. Крім того, вона намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти з кремлівською символікою.

“Після звільнення міста вона “залягла на дно” і таким чином сподівалася уникнути правосуддя. Але їй це не вдалося. Співробітники СБУ задокументували злочини фігурантки, розшукали її та затримали”, – йдеться в повідомленні.

Їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі пособництва у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Фігурантка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, раніше суд засудив до 12 років позбавлення волі освітянку-колаборантку зі Світлодарська (Донецька область). Жінка очолювала одну зі шкіл окупованого міста. На вимогу російських кураторів вона віддала частину приміщень навчального закладу для використання окупантам. 

Liked the article?
Help us be even more cool!