ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандисти в Луганську відзвітували про підготовку понад пів сотні "блогерів"

Окупаційний “Центр навчання блогерів”, який росіяни запустили в березні 2024 року на базі пропагандистського телеграм-каналу “Донбасс Медиа”, заявив про підготовку понад 50 блогерів, пише підконтрольний угрупованню “ЛНР” Луганскинформцентр.

“Школу пройшли три потоки. Кожен учасник отримав базові навички знімання, монтажу, написання текстів та просування свого контенту в соціальних медіа”, пишуть пропагандисти.

Координує “Центр навчання блогерів” луганчанка Аліна Слівіна.

У телеграм-каналі Луганскинформцентра під дописом про випуск “блогерів” є кілька коментарів, і всі вони негативного змісту. Їхні автори вважають, що ці “блогери” – нероби, інші – що поширюють у маси “розпусту та насильство”.

Скрін із пропагандистського телеграм-каналу Луганскинформцентра

Контент самого “Донбасс Медиа” містить фактологічні помилки.

Зокрема, на відео чоловік у кадрі говорить, що він нібито на набережній Маріуполя, а під відео фраза: “Ми знайшли ідеальне місце для відпочинку на Донбасі, щоб вам не довелося. Поки що тут триває будівництво, але до пляжного сезону обіцяють відкрити”.

Водночас автор допису вживає словосполучення “на Донбасі”, а не “в Донбасі”, як це роблять російські пропагандисти.

Скрін із пропагандистського телеграм-каналу Донбасс Медиа

Що відомо про пропагандистську мережу РФ на окупованих територіях України

Як повідомляв ІМІ, у Ростові-на-Дону (Росія) пропагандисти презентували мережеве “Новое.Медиа”, яке працюватиме на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Втім, до кінця року окупанти хочуть збільшити цю мережу до 20 локальних редакцій, щоб охоплювати й менші міста. 

На презентації медіа головна редакторка Лариса Ржондовська поскаржилася, що для роботи не вистачає людей. Тому, можна припустити, що через такі “школи” швидкої підготовки блогерів окупанти прагнуть усунути дефіцит кадрів.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росіяни активно створюють пропагандистські сайти, телеканали, радіостанції і навіть друковані газети, а також готують нових пропагандистів, які б працювали в них.

До прикладу, в окупованому Бердянську (Запорізька область) росіяни планують створити “федеральний освітній центр “Маяк”.

У січні 2024 року російські окупанти анонсували старт проєкту “Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова”, куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України.

Російський проєкт на окупованих територіях “Нові в медіа” отримав мільйонний грант від “Фонду президентських грантів” РФ. На ці кошти росіяни планують створити в тимчасово окупованому Маріуполі “медіацентр” для підлітків.

У березні 2024 року на тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни запустили конкурс фотографій, який має на меті показати представників окупаційної влади, зокрема росгвардії, як захисників і рятівників. До участі у “фотоконкурсі” запросили не тільки військовослужбовців або співробітників росгвардії, а також “членів їхніх сімей, працівників ЗМІ та інститутів громадянського суспільства, що мають громадянство Російської Федерації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!