ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Провідні медіа США закликали Байдена та Трампа до теледебатів

15.04.2024, 13:05
Джо Байден та Дональд Трамп. Фото – Getty Images / ABC News

Низка провідних американських медіа оприлюднила відкритого листа із закликом до кандидатів у президенти США взяти участь у теледебатах на тлі прийдешніх загальних виборів, повідомив американський телеканал ABC News.

“Оскільки загальні вибори 2024 року вже набувають чітких обрисів, ми – національні новинні організації, що підписали цей лист, – закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно пообіцяти взяти участь у дебатах перед виборами в листопаді”, – йдеться в листі, опублікованому 14 квітня. 

До цього кроку медіа спонукала невизначеність як президента Джо Байдена, так і експрезидента Дональда Трампа щодо передвиборчих дебатів – практики, яка була усталеною традицією в США протягом кількох останніх десятиліть.

Трамп, який пропустив усі чотири раунди дебатів з кандидатами-республіканцями під час партійних передвиборів у 2024 році й відмовився від участі від одного з трьох раундів дебатів із Байденом у 2020 році, активно закликав Байдена взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на осінь.

Водночас команда Байдена висловлювала сумніви щодо організації цих дебатів, зазначаючи, що непартійна Комісія президентських дебатів, яка спонсорувала ці заходи з 1980-х років, не показує спроможності забезпечити “чесні” дебати з Трампом.

Виборча команда Байдена відмовилася коментувати відкритий лист від медіа.

“Передвиборчі дебати є потужною традицією американської демократії… Винятково високі ставки цьогорічних виборів, можливо, єдина річ, щодо якої згодні всі американці в ці часи суспільної поляризації. За таких обставин дебати між кандидатами, де ті на очах в американського народу обстоюють своє бачення майбутнього нації, є просто незамінними”, – йдеться в листі.

Як означає ABC News, Байден здебільшого уникає публічних коментарів стосовно дебатів із Трампом. Коли в березні журналісти ABC News спитали його, чи збирається він брати участь у таких дебатах, Байден зазначив: “Залежить від його поведінки”.

Команда Трампа активно наполягає на передвиборчих дебатах проти Байдена. Радники експрезидента надіслали 11 квітня листа Комісії президентських дебатів, закликаючи провести “більше” дебатів і “набагато раніше”.

Національний комітет Республіканської партії одностайно проголосував за вихід із Комісії з президентських дебатів у 2022 році. Це рішення передбачає, що кандидати від цієї партії зобов’язані не брати участь у дебатах, санкціонованих комісією. Станом на сьогодні партія не оголошувала про зміну позиції.

Листа підписали, зокрема, ABC News, CBS News, CNN, FOX News Media, The Associated Press, NBCUniversal News Group, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision (Univision Network News), NPR, PBS NewsHour і USA Today.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!