ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Румунський журналіст: Мільйони тролів російської пропаганди все відкидають про війну РФ в Україні

Воєнний кореспондент Ремус Черня, кий працює на прифронтових територіях України для Newsweek (Румунія). Фото – Укрінформ

У Румунії стратегія російської пропаганди – усе відкидати. Про це повідомив воєнний кореспондент Ремус Черня, який працює на прифронтових територіях України для Newsweek (Румунія), повідомляє Укрінформ.

“Російська пропаганда дійсно є в Румунії. Її стратегія – усе відкидати, зʼявляються мільйони тролів, які кажуть – ти насправді в кіностудії, в Бухаресті, а не в Україні. Вони генерують багато коментарів, але насправді це один чи кілька людей, які ведуть діалоги від десятків акаунтів. Ці коментарі – це частина великої інформаційної війни Росії”, – сказав він на Другій Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи, що проходить у Софії (Болгарія)

Журналіст додав, що він має буквально доводити те, що бачив на фронті своїми очима.

“Не досить показати правду, треба ще й довести це… бо боти шукатимуть нестикування та відкидатимуть інформацію, що ви подаєте. У Румунії все ще багато людей, які діють не прямо на користь Росії, але намагаються поставити в тінь Україну, намагаються заплутати людей. Нам треба це розуміти й чинити опір”, – розповів Черня.

Також він зазначив, що українським військовим адміністраціям слід ближче спілкуватися з пресою. 

“Важливо, щоб іноземці мали можливість дивитися правду про Україну і знали багато про події на фронті, адже це впливає і на ситуацію з постачанням зброї. Правда і сила на боці України. І ми маємо прямо показувати, хто винний у цій війні, щоб ні в кого не було сумнівів з цього приводу”, – підкреслив журналіст.

Другу Чорноморську безпекову конференцію в Софії організували спільно Україна та Болгарія. Конференція є флагманським заходом Кримської платформи та головним майданчиком для обговорення та пошуку рішень проблем безпеки в Чорноморському регіоні. Партнерами конференції виступили Медіацентр Україна та Кримська правозахисна група.

У заході беруть участь міжнародні експерти, представники урядів країн-членів Міжнародної Кримської платформи та міжнародних інституцій. Учасники обговорили стратегії реагування на наявні загрози для регіональної безпеки, а також до яких дій варто вдатись Україні, щоб успішно реагувати на російську агресію в Чорноморському регіоні.

Що відомо про російські пропагандистські мережі в ЄС

Як повідомляв ІМІ, французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили фінансовану Кремлем шпигунську мережу, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu для поширення дезінформації.

2 квітня міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурн заявив, що Франція запропонує ввести санкції на рівні Європейського Союзу проти російських компаній, які поширюють дезінформацію.

11 квітня Федеральна прокуратура Бельгії розпочала розслідування щодо проросійської мережі пропагандистів, яка, ймовірно, платила депутатам Європарламенту за просування інтересів Кремля.

Liked the article?
Help us be even more cool!