ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив депутату Херсонської облради в позові до двох медіа

Депутат Херсонської обласної ради від політичної партії “Блок Володимира Сальдо” Сергій Сорокунський, який судиться з медіа. Фото – МОСТ

Херсонський міський суд відмовив у позові депутату Херсонської обласної ради Сергію Сорокунському до місцевих онлайн-медіа “МОСТ” та “Гривна”. 

Таке рішення суддя ухвалив сьогодні, 15 квітня 2024 року.

Розглянувши позов Сорокунського про захист честі та гідності, суддя відмовив у його задоволенні в повному обсязі.

Як розповів Інституту масової інформації редактор МОСТу Сергій Нікітенко, виголошуючи рішення, суддя зачитав тільки вступну та резолютивну його частину, тож, чим саме він керувався, поки невідомо.

Ані позивача, ані його представника на засіданні не було. 

Нагадаємо, позов проти МОСТу та “Гривни” депутат Херсонської обласної ради від політичної партії “Блок Володимира Сальдо” Сергій Сорокунський подав 4 грудня 2023 року.

Позивач звернувся з позовом до Малиновського суду міста Одеси, але цю справу не розглянули, а передали за підсудністю до Херсонського міського суду Херсонської області.

Адвокат депутата Сергія Сорокунського просив суд встановити юридичний факт, що інформація, яка розміщена в анонімному Telegram-каналі “База зрадників Херсона” та на сайтах МОСТу й “Гривни”, є недостовірною і такою, що зачіпає гідність та перешкоджає діловій репутації його клієнта, і спростувати її.

Йдеться про пост від 25 вересня 2022 року, в якому автори анонімного Telegram-каналу писали, що Сергій Сорокунський співпрацює з окупаційною владою. 

Онлайн-видання “МОСТ” у статті про депутатів облради, які підозрюються або можуть підозрюватись у державній зраді та колабораціонізмі, серед іншого посилалося на цей пост і наводило його скриншот, але автор не давав оцінок діяльності Сорокунського та інших депутатів.

“Ми чітко сказали, що депутат від Блоку Володимира Сальдо Сергій Сорокунський фігурував у різних списках зрадників. І в тих, що “зливали” з СБУ, і в анонімних Telegram-каналах. Також у матеріалі ми вказали, що підозру йому не оголошували й він спокійно заїхав до України з Європи, де переховувався декілька місяців після виїзду з тоді ще окупованого Херсона”, – розповів ІМІ Сергій Нікітенко.

У квітні 2024 року журналісти зʼясували, що в Сергія Сорокунського двічі проходили обшуки, під час яких, зокрема, знайдено документи, які можуть підтверджувати його співпрацю з росіянами. 

Наприклад, МОСТ публікував фото перепустки, якою нібито під час окупації правобережжя Херсонщини користувався депутат, що в документі позначений як “федеральний радник”.

Liked the article?
Help us be even more cool!