ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Франції подасть скаргу на ученицю, яка звинуватила директора в нападі через заборону носити чадру

Уряд Франції подасть скаргу на ученицю паризького ліцею, яка звинуватила директора в нападі на неї через вимогу зняти чадру (традиційне покривало-вбрання в ісламі), після чого той звільнився через погрози.

Про це заявив прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BFMTV.

Раніше учениця ліцею імені Моріса Равеля подала скаргу на вже колишнього директора через “насильство, яке не призвело до непрацездатності”. Проте скаргу відхилили через “не досить серйозні правопорушення”, викладені в ній.

Після цього прем'єр Габріель Атталь заявив, що французький уряд подасть на ученицю скаргу за “наклепницький донос”.

Атталь розповів, що зустрівся з уже звільненим директором ліцею і вважає, що той “просто виконував свою роботу” і “застосовував закон”.

“Я хочу віддати йому належне, тому що він має велику гідність. Держава, установа завжди підтримуватиме цих працівників, тих, хто перебуває на передовій проти нападів на світськість, проти цих спроб проникнення ісламізму в наші школи”, – додав прем’єр Франції.

Як пише видання, рішення директора ліцею звільнитися після погроз розправою, які він отримав через сварку з ученицею в чадрі, викликало резонанс. Погрози засудили представники різних партій Франції.

У 2004 році Франція, де мешкає найбільша мусульманська громада Європи, заборонила школярам носити “знаки або одяг, за допомогою яких учні нібито демонструють свою релігійну належність”, зокрема хустки, тюрбани або кіпи.

У 2023 році Франція заборонила ученицям державних шкіл носити абаї – довгі вільні сукні, які носять деякі мусульманки.

Liked the article?
Help us be even more cool!