ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

19 квітня – прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного "Трагедія в Драмі"

Фото – колаж Суспільного

19 квітня, о 19:00, на ютуб-каналі “Суспільне Чернігів” відбудеться прем'єра документального проєкту “Трагедія в Драмі”, повідомляє пресслужба Суспільного.

Цей фільм-розслідування присвячено подіям 19 серпня 2023 року. Того дня над драмтеатром у центрі Чернігова вибухнула російська “Іскандер”. В той час у закладі зустрічалися військові й виробники дронів. Внаслідок ракетної атаки загинули сім людей, ще 214 дістали поранення. 

Для свого фільму журналісти досліджували документи, спілкувалися з командирами трьох російських ракетних бригад, які можуть бути відповідальними за удар по драмтеатру. 

Над документальним проєктом спільно працювали команди департаменту розслідувань Суспільного та “Суспільне Чернігів”.

Автор фільму “Трагедія в Драмі” Андрій Тіток розповідає, як створювався проєкт: 

“Ця історія – це мій особистий біль. Я не втратив там нікого з рідних, але був біля драмтеатру невдовзі після удару та бачив загиблих. Десь за пару тижнів після того, як вщух потік новин щодо цієї трагедії, я почав обговорювати з шеф-редакторкою Аллою Скорик можливість розповісти більше, ніж у новинах. Було дуже багато питань без відповідей, на яких спекулювали певні діячі, тож мені хотілося внести ясність”, – говорить автор фільму “Трагедія в Драмі” Андрій Тіток. 

Робота над фільмом тривала чотири місяці. Невдовзі його побачать і телеглядачі Суспільного. Телевізійну прем’єру заплановано на 30 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!