ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив чинним вирок щодо 5,5 років ув'язнення експосадовцю за напад на журналістку

14.12.2023, 17:08
Мая Голуб
Колаж "Сили правди"
Колаж "Сили правди"

Волинський апеляційний суд залишив чинним вирок суду першої інстанції, який призначив п’ять з половиною років позбавлення волі експосадовцю Підгайцівської сільської ради Георгію Штефанесі за напад на журналістку Людмилу Яворську та привласнення бюджетних грошей.

Таке рішення суд ухвалив 14 грудня, повідомила представниці ІМІ у Волинській області постраждала журналістка Людмила Яворська.

Як розповіла журналістка, Штефанеса просив в апеляції скасувати вирок суду першої інстанції, Луцького міськрайонного суду.

“Апеляційні засідання відбувалися ще орієнтовно з літа, але на них Штефанеса не приходив, усе приносив довідки про те, що він хворий. Але в грудні вже почав ходити на засідання. Сьогодні відбулося вже кінцеве засідання, в якому в суді ухвалили вирок. Цим вироком вони відмовили в апеляційній скарзі Штефанеси й, відповідно, залишили рішення суду першої інстанції чинним. Там вирок був п'ять з половиною років позбавлення волі, плюс компенсація сільській раді близько мільйона гривень”, – розповіла Людмила Яворська.  

“Фактично тільки на останні два засідання Штефанеса приходив. Я уточняла, чому прямо в залі суду його не арештували й не повезли конвоєм? Я хотіла б це побачити. Наскільки розумію, за процедурою надалі ця ухвала скеровується до Луцького міськрайонного суду, а цей суд уже буде звертатися до цієї служби, яка виконує той вирок. Штефанеса, найімовірніше, звертатиметься ще далі в якійсь судові інстанції, але це вже будуть паралельні процеси. Вже рішення набирає чинності, і покарання має бути виконано”, – додала вона.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня 2023 року Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив п’ять з половиною років позбавлення волі експосадовцю Підгайцівської сільської ради Георгію Штефанесі, визнавши його винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку Людмилу Яворську. 

4 січня 2021 року в селі Підгайці Волинської області проєктний менеджер Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся з кулаками на журналістку Людмилу Яворську, яка приїхала до сільради для отримання коментарів у депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній з вулиць, а також зареєструвати запит на доступ до інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!