ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC Media Action працює з медіа в Україні щодо інформування про мінну безпеку

Оператор "НикВести" знімає роботу розміновувачів ДСНС у Миколаївській області. Фото – "НикВести"

Міжнародна благодійна організація BBC Media Action підтримує медіа "НикВести" (Миколаївська область) та "Новини Донбасу" (Донецька область) у виробництві та поширенні медіаконтенту про міни та інші вибухонебезпечні предмети. 

Про це йдеться в матеріалі на сайті організації.

"Працюючи зі своєю аудиторією в одних з найбільш забруднених мінами регіонах України, "Новини Донбасу", що розташовані в Донецькій області, і "НикВести", що розташовані в Миколаївській області, надають важливу та рятівну інформацію про події, що відбуваються навколо. Протимінна обізнаність та розуміння ризиків поводження з мінами та вибухонебезпечними предметами в Україні вже є досить високими. Однак суспільство потребує практичної чіткої інформації про те, що робити, якщо натрапили на міну. Медіа мають унікальну можливість охоплення великої кількості людей, надаючи чіткі поради щодо того, що робити, якщо вони побачать міну. Це допомагає захистити громади від боєприпасів, що не розірвалися", йдеться в публікації.

"НикВести" місцеве ЗМІ, яке пишається тим, що має прямий контакт зі своєю аудиторією. Редакція знає її потреби та має її довіру, пише BBC Media Action. 

Зазначається, що минулого року "НикВести" провели масштабне опитування аудиторії, яке допомогло їм краще зрозуміти її проблеми та очікування. Їхня робота зосереджена на питаннях екології та житлово-комунальних послуг. Їхні читачі знають: якщо вони зіткнулися з несправедливістю чи порушенням закону, вони можуть написати до редакції, а журналісти розберуться та допоможуть розв'язати проблему.

"Ми розуміємо, що люди, які два роки жили в небезпечних умовах, адаптувалися до цього, що часто призводить до нещасних випадків", – каже Катерина Середа, головна редакторка "НикВести".

Свою роль журналісти бачать у тому, щоб привернути увагу людей до небезпеки мін та інших вибухонебезпечних предметів, надаючи громадам інформацію, яка рятує життя. Це особливо важливо для людей, які живуть у селах чи містах, що перебували під російською окупацією та сильно постраждали від війни, оскільки звичне середовище, як-от ліси та поля, вже необов’язково є безпечними.

"Новини Донбасу" з 2014 року підтримують громади на окупованих територіях, містах і селищах поблизу лінії фронту та сірої зони, надаючи правдиву та достовірну інформацію для жителів, висвітлюючи гуманітарну кризу та повідомляючи про проблеми безпеки, зокрема й міни.

"Працюючи над питаннями мінної безпеки, нам важливо не лише продемонструвати масштаби проблеми, а й підкреслити правильну поведінку людей з вибухонебезпечними предметами", – розповіла Юлія Діденко, шеф-редакторка "Новин Донбасу".

Вони підтримують громади, які живуть на територіях, де є нерозірвані міни, надаючи життєво важливу інформацію про те, як бути в безпеці, у простих і легкодоступних медіаформатах, таких як короткі відео та статті з поясненнями. 

Контент "Новин Донбасу" вже охопив широку аудиторію на різних платформах – тепер вони сподіваються охопити ще більше громад, співпрацюючи з мережею місцевих дистриб’юторів, яким довіряють люди, що живуть у прифронтових регіонах, щоб ще більше посилити вплив контенту з інформування про вибухонебезпечні боєприпаси, який вони виробляють.

Liked the article?
Help us be even more cool!