ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bihus.Info виграв апеляцію в Гладковського-старшого, який вимагав 2 млн грн моральної компенсації

20.06.2023, 15:13
Фото – скриншот з відео Наших грошей
Фото – скриншот з відео Наших грошей

Вінницький апеляційний суд відмовив у задоволенні позову Олега Гладковського до Дениса Бігуса та Лесі Іванової та ГО “ТОМ-14” щодо визнання недостовірною та спростування інформації, оприлюдненої в журналістському розслідуванні “Армія. Друзі. Бабки”. Відповідно також суд відмовив Гладковському і в компенсації “моральної шкоди” в розмірі 2 млн гривень. Про це повідомляється на сайті Bihus.Info.

Як нагадує Bihus.Info, оскаржуване розслідування було опубліковане ще у 2019 році, до суду Гладковський старший подав у серпні 2020 року, пропустивши законні строки позовної давності. Попри це три роки справу слухали в суді першої інстанції, рішення на користь Гладковського Вінницький міський суд ухвалив у березні 2023 року. 

Адвокати журналістів це рішення оскаржили, і вже 19 червня 2023 року колегія суддів повністю скасувала його. Редакція Bihus.Info зазначає, що надасть більш розширений коментар щодо рішення апеляційної інстанції, щойно отримає повний текст рішення, який поки ще не готовий.

Нагадаємо, у 2019 році Bihus.Info оприлюднив розслідування “Армія. Друзі. Бабки” про корупційні схеми в оборонному секторі. У сюжеті йшлося, зокрема, про участь у цих схемах Ігоря Гладковського – сина тодішнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. 

Автори розслідування стверджували, що до корупційних операцій причетні Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером колишнього президента Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекспорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

Після публікації Ігор Гладковський подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі й гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової. Він вимагав визнати розслідування недостовірним і спростувати програму в повному обсязі.

3 липня 2020 року Подільський районний суд Києва задовольнив позов Ігоря Гладковського та зобов’язав Bihus.Info спростувати інформацію про його причетність до схем з розкрадання в оборонному комплексі України.

Однак журналісти виграли справу за позовом Ігоря Гладковського в апеляційному та Верховному Суді.

Після публікації матеріалів Петро Порошенко звільнив Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. В березні 2019 НАБУ і САП повідомляли про обшуки в Олега й Ігоря Гладковських.

У квітні 2021 року Ігорю Гладковському вручили обвинувальний акт, щоб відправити справу до суду. У НАБУ зазначали, що дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України (“Зловживання впливом”).

Liked the article?
Help us be even more cool!