ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Буданов вважає, що Telegram-канали мають зареєструватися як медіа

Реєстрація Telegram-каналів може розв'язати проблему, яка є в Україні з цим месенджером. Про це розповів в інтерв'ю BBC керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

За його словами, у такий спосіб стане зрозуміло, хто стоїть за яким Telegram-каналом, а Telegram уже точно набув статус медіа.

“Нема питання впливу чи тиску – питання ж не в цьому. Якщо ти хочеш доводити свою позицію, а вона може комусь не подобатись, і це нормально в демократичному суспільстві, – неси відповідальність. Чого ти боїшся сказати, хто ти?” – сказав Буданов.

Блокування ж Telegram-каналів, на думку керівника ГУР, може розв'язати проблему лише тимчасово.

“Чому я вам це взагалі розповідаю? Ви ж представник журналістики. Ти дуже б зраділа, якщо б до вас прийшли і сказали: все, тепер з цього дня ти пишеш отак? Ну зрозуміло, це ненормально було б. Але боятися сказати, що ви це ви, – це теж неправильно. І від імені аноніма викидати в ефір, вибачте, все, за що заплатять, з абсолютно різних частин світу – це теж ненормально”, – наголосив Буданов.

Також він розповів, що читає Telegram, коли відбуваються ті чи інші події, “щоб дивитися здебільшого, як російський соціум сприймає ті чи інші події”. 

Ризики Telegram для України

Як повідомляв ІМІ, 27 березня 2024 року керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

У лютому 2024 року в ГУР визнали, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

21 березня 2024 року народний депутат Микола Княжицький повідомив, що ініціюватиме законопроєкт про регулювання в Україні Telegram та подібних до нього платформ. І вже 25 березня до Верховної Ради надійшов законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація”.

Представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко повідомив, що сервери месенджера Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. 

Про те, як телеграм-канали, які входять до 100 найпопулярніших українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте в дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!