ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівські журналісти відпрацювали надання домедичної допомоги в Медіабазі ІМІ

25.03.2024, 12:52
Павло Пущенко
Тренінг із домедичної допомоги в Медіабазі.Чернігів. Фото – Медіабаза ІМІ
Тренінг із домедичної допомоги в Медіабазі.Чернігів. Фото – Медіабаза ІМІ

Представники чернігівських медіа пройшли 23 березня тренінг із домедичної допомоги в регіональному хабі Інституту масової інформації “Медіабаза.Чернігів”. Про це повідомляє регіональний представник ІМІ. 

Тренерка Олександра Стародуб розповіла про алгоритм MARCH, яким можуть користуватися цивільні під час надання домедичної допомоги:

  • М – визначення критичної кровотечі, її зупинення накладанням джгутів, тампонуванням;
  • А – оцінювання дихання потерпілого, робота з дихальними шляхами;
  • R – огляд грудної клітки, запобігання пневмотораксу;
  • С – контроль кровотеч, цілісність тазу;
  • Н – травми голови та ока, запобігання гіпотермії.

За словами Олександри Стародуб, від масивної кровотечі людина може померти в термін від 40 секунд, тому важливо дуже оперативно накласти турнікет чи зробити тампонування.

Тренінг із домедичної допомоги в Медіабазі.Чернігів, 23 березня. Фото – Медіабаза ІМІ

Також під час тренінгу журналісти отримали дієві поради, де краще ховатися під час обстрілів та як вибратися зі зруйнованого приміщення. Зокрема, важливо знайти стіну і рухатися, спираючись на неї: у такий спосіб буде можливість знайти вихід. 

Як зазначила тренерка, правило двох стін під час обстрілів працює, а в разі перебування на вулиці під час атаки варто ховатися в заглибленні або за бордюром. 

Окрім того, Олександра Стародуб зупинилася на законодавстві, яке регулює домедичну допомогу, щоб під час спроби врятувати чиєсь життя не нашкодити собі.

Після завершення тренінгу присутні отримали сертифікати про проходження курсу домедичної допомоги в умовах бойових дій та воєнного стану. Найактивніша учасниця Олександра Федоренко отримала в подарунок аптечку.

Регіональний хаб ІМІ “Медіабаза.Чернігів” періодично проводить тренінги з надання домедичної допомоги, адже дуже важливо час від часу оновлювати свої навички, щоб у разі надзвичайної ситуації допомогти собі та іншим.

Liked the article?
Help us be even more cool!