ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чоловік російської блогерки Бліновської пішов воювати проти України, щоб її не ув’язнили

Олена Бліновська. Фото – російське пропагандистське видання РИА Новости

Чоловік російської блогерки Олени Бліновської, яка нині під вартою в справі про несплату податків, вступив до лав російської армії, щоб вона не потрапила до в’язниці.

Про це в соцмережі Х повідомило міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

“Чоловік відомої російської інфлюенсерки Олени Бліновської долучився до військової кампанії російської армії проти України в спробі, щоб вона не потрапила до в’язниці за звинуваченнями в ухиленні від сплати податків. 16 квітня показали, як Олексій Бліновський служить у лавах спеціально створеного військового підрозділу російської армії БАРС “Каскад” поблизу України”, заявили у відомстві.

Там зазначили, що цей підрозділ створив депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін.

“Зазвичай цей підрозділ займається аеророзвідкою подалі від лінії фронту. Він є активним з жовтня 2022 року, і до нього залучено вже щонайменше 10 членів партії “Єдина Росія” й деякі сини з VIP-списку Кремля, яким також надано захист”, заявило відомство.

Приєднання до лав БАРС “Каскад” дозволяє представникам російської еліти обійти статутні вимоги про російську військову службу з гарантованою безпекою та потенційно заслужити прихильність Кремля, зазначає міноборони.

“Кейс Бліновського є першим випадком, коли особа приєдналася до підрозділу, щоб допомогти члену сім’ї уникнути в’язниці”, підсумували у відомстві.

За даними російського видання “Медіазона”, Олену Бліновську підозрюють у несплаті понад 900 млн рублів податків. У квітні 2023 року її затримали під час спроби виїхати з країни.

Бліновська мала в Instagram 5 мільйонів підписників.

Liked the article?
Help us be even more cool!