ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР закінчило розслідування справи Медведчука. Йому загрожує ув'язнення до 15 років

02.06.2022, 16:39
Фото – фейсбук Володимира Зеленського
Фото – фейсбук Володимира Зеленського

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від політичної партії “Опозиційна платформа – За Життя” Віктора Медведчука в державній зраді (ст. 111) та порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438) КК України.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Держбюро нагадало, що Медведчук обвинувачується в тому, що спільно з іншим народним депутатом від ОПЗЖ, який перебуває в розшуку (Тарас Козак. – Ред.), посадовими особами російської федерації та іншими діячами "вчинив замах на розграбування національних цінностей – незаконний видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим, які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу".

Окрім того, за даними слідства, Медведчук надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. "Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації", – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводила міжвідомча слідча група в складі працівників ДБР та СБУ. Процесуальне керівництво здійснював Офіс генерального прокурора.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала Медведчука 12 квітня. А 13 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

16 квітня Личаківський районний суд Львова обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок. 

18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Медведчуку.

18 квітня Віктор Медведчук звернувся до президентів України Володимира Зеленського та рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!