ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Довічне ув'язнення отримав навідник атаки на кафе в Краматорську, внаслідок якої загинула Вікторія Амеліна

Мешканця Краматорська (Донецька область), який навів російську ракету по піцерії “RIA PIZZA”, унаслідок чого загинуло 13 людей, зокрема письменниця Вікторія Амеліна, засудили до довічного позбавлення волі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Суд встановив, що чоловіка, який працював на газотранспортному підприємстві, завербували як агента РФ. 27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся “начальник відділення розвідки командування так званих внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ так званої “ДНР”. Йому поставили завдання перевірити інформацію про наявність українських військових у піцерії в Краматорську.

Фігурант справи, засуджений до довічного ув'язнення

Чоловік погодився. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в Telegram. 

Через деякий час після надсилання записів по цьому закладу Росія завдала удару з ОТРК “Іскандер M”, унаслідок чого загинуло 13 людей та поранено 64, зокрема діти.

Фігуранта обвинувачували в державній зраді (ч.2 ст.111 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

На вирок суду чоловік чекав під вартою.

Піцерія, знищена внаслідок ракетного удару РФ 27 червня 2023 року. Фото – REUTERS / Oleksandr Ratushniak

Як повідомляв ІМІ, письменниця Вікторія Амеліна померла 1 липня 2023 року в лікарні Мечникова в Дніпрі. Вона дістала важке поранення під час ракетного обстрілу ресторану в Краматорську 27 червня 2023 року. Там вона перебувала разом з делегацією колумбійських журналістів та письменників. Похована у Львові на Личаківському кладовищі.

Вікторія Амеліна – письменниця та громадська діячка, членкиня PEN Ukraine, засновниця Нью-Йоркського літературного фестивалю в селищі Нью-Йорк Бахмутського району Донеччини. У рік початку повномасштабного вторгнення Амеліна приєдналася до польових дослідників воєнних злочинів Росії в команді Truth Hounds.

Liked the article?
Help us be even more cool!