ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два буковинських телеканали перемогли в конкурсі на цифрове телевізійне мовлення

04.01.2024, 18:00
Альона Чорна

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на місцеве мовлення в багатоканальній цифровій мережі МХ-5. Серед переможців – два буковинських телеканали ТОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" та ТОВ "Міська телерадіокомпанія "Чернівці" (С4).

"Телеканал TVA розширює територію свого мовлення. Незабаром він з’явиться на телеекранах мешканців Новодністровська та наближених населених пунктів, а  це, зокрема, Хотин, Кельменці, Сокиряни. Отже, більша частина нашої області зможе отримувати якісну, оперативну та актуальну інформацію. Вже найближчим часом наш телеканал має з'явитися у ваших Т2-приймачах", – йдеться в сюжеті TVA.  

"Компанія ТОВ "МТРК "Чернівці" отримає ліцензію на мовлення в МХ-5 у стандарті DVB-Т2 (MPEG-4) у місті Чернівці та прилеглих районах. Постачальником електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра є ТОВ "ЗЕОНБУД". Обсяг мовлення – 24 години на добу", – йдеться на сайті телеканалу С4.

Конкурсними умовами в частині програмної концепції передбачено, що обсяг національного продукту має становити не менш ніж 60% загального тижневого обсягу мовлення; мовлення має здійснюватися без ретрансляції програм інших суб’єктів у сфері аудіовізуальних медіа; у загальному обсязі тижневого мовлення не менш як 5% мають становити соціально важливі та інформаційні програми місцевої тематики.

Загалом на території Чернівецької області зареєстровано чотири аудіовізуальні медіа: "Чернівецький промінь", TVA, C4 та "Місто ТБ".

Liked the article?
Help us be even more cool!