ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох інформаторів, що коригували обстріли РФ по Харкову та Слов’янську, ув'язнили на 10 та 8 років

Український суд засудив до 10 та 8 років ув’язнення двох інформаторів РФ, які коригували обстріли електропідстанцій Харкова та Слов’янська. Про це повідомила Служба безпеки України, яка затримала фігурантів на території східних областей.

За даними СБУ, за наведенням цих фігурантів російські окупанти здійснювали ракетно-артилерійські удари по соціальних установах та місцевих енергооб’єктах, зокрема електропідстанціях.

Серед засуджених – інформатор, який передавав агресору розвіддані про геолокацію та технічний стан енергогенерувальних підприємств Харкова. Він передавав розвідувальну інформацію “зв’язковому” посадовцю “народної міліції “ДНР”, який перебуває на тимчасово захопленій території Донеччини.

Інший фігурант надсилав російській спецслужбі координати об’єктів енергетичної інфраструктури Слов’янська, які діють, а також збирав відомості про місця тимчасового базування та переміщення Сил оборони на території міста.

Обидва потрапили до поля зору агресора через прокремлівську “активність” у заборонених соцмережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”, зазначає СБУ.

Під час обшуків у них вилучено мобільні телефони, які використовували для комунікації з ФСБ. Також в одного з фігурантів виявили чернетку заяви, де він просив прийняти його до лав окупаційних угруповань Росії, зазначає СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох фігурантів винними за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Liked the article?
Help us be even more cool!