ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директор "Радіо Одеси" дізнався про штраф від Нацради від представника ІМІ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телерадіокомпанію “Радіо Одеси” на 1529 гривень 14 копійок через відсутність мовлення впродовж двох тижнів. Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні ще 14 березня.

Відсутність мовлення продовж 14 днів поспіль зараховано до значних порушень, крім випадків, якщо це спричинено обставинами, які не залежать від волі суб’єкта (пункт 18 частини третьої статті 110 (відповідальність суб’єктів у сфері аудіовізуальних медіа) Закону України “Про медіа”).

Таке порушення передбачає штраф у розмірі 10% ліцензійного збору.

Нацрада вказала мовнику на неприпустимість допущення такого порушення і зобов’язала сплатити штраф.

У коментарі регіональному представнику ІМІ директор “Радіо Одеса” Костянтин Гуцель повідомив, що вперше чує про таку перевірку та її результати. 

“ТРК тимчасово зупинила транслювання, про що ми й попередили Нацраду листом. Припинили трансляцію через об’єктивні фактори, починаючи з неможливості забезпечити безпеку співробітників, так і через мобілізацію. На сьогодні ми не працюємо. Які можуть бути претензії? До цього всі перевірки були пройдені без жодного зауваження. Про штраф? Ну що ж, це вагома допомога, яку може надати Національна рада для підтримки національного мовлення”, – розповів Костянтин Гуцель.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року вперше Нацрада винесла припис онлайн-медіа ГО “Громадянський рух “Всі разом!” (сайт vsirazom.ua) через матеріал “ЛГБТ рух та педофілія. Історичний зв'язок”. Медіарегулятор зафіксував у ньому розпалювання ворожнечі за ознаками сексуальної орієнтації.

11 квітня 2024 року Нацрада застосувала припис до КП Тростянецької міської ради “ТРК “Тростянець” через відсутність маркування комерційної та соціальної реклами.

Liked the article?
Help us be even more cool!