ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексдиректорці коледжу повідомили про підозру за впровадження стандартів освіти РФ на Луганщині

Служба безпеки України повідомила про підозру колишній директорці коледжу з Луганщини, яка впроваджувала стандарти освіти РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомили Управління СБУ в Полтавській області та Полтавська обласна прокуратура.  

За даними слідства, у березні 2022 року фігурантка проігнорувала наказ керівництва щодо переміщення на Полтавщину навчального закладу, в якому працювала, та погодилася працювати на окупаційну владу.

Вона очолила один з так званих “філіалів Старобільського факультету Луганського державного педагогічного університету”, підшуковувала викладачів, організовувала навчальний процес та впроваджувала стандарти освіти РФ, організовувала вступну кампанію.

Окрім цього, фігурантка записувала агітаційні відеоролики, в яких пропагувала переваги російської освіти, а також глорифікувала владу так званої “ЛНР”.

СБУ повідомила їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки фігурантка перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Як повідомляв ІМІ, поліція Харківщини повідомила про підозру в колабораціонізмі мешканці селища Козача Лопань, яка під час окупації міста Балаклія організувала роботу проросійського телеграм-каналу та готувала публікації в ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!