ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексголова Львівської ОДА подав позов проти NGL.media, фігурантом розслідування якого став

Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Ексголова Львівської ОДА, а нині голова відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрій Турянський подав судовий позов проти онлайн-видання NGL.media з вимогою спростувати частину тверджень статті “Впіймай мене, якщо зможеш”, де йшлося про захоплення з використанням підроблених документів комунальної ділянки площею 11 га на околиці Львова.

Про це повідомляється на сайті медіа.

У матеріалі від 8 червня 2023 року йшлося про те, що “колишній голова Львівської ОДА Юрій Турянський з допомогою махінацій і підробки документів зміг захопити величезну ділянку площею 11 га на західній околиці Львова”. 

Турянський вважає, що поширена інформація ганьбить його честь та гідність, завдає шкоди його діловій репутації, а заподіяну йому моральну шкоду оцінює в 178 тис. грн.

“Визначаючи розмір шкоди, позивач виходив з інтенсивності (глибини, ступеня) душевних страждань, які отримав від факту неправомірних дій, завданих збитків, тривалості негативних переживань обурення, правової невизначеності. Позивач оцінює вартість завданих моральних страждань у сумі 178 000,00 грн (сто сімдесят вісім тисяч гривень)”, – сказано, зокрема, у позовній заяві Юрія Турянського, який наполягає, що доказом заподіяння йому моральної шкоди є сам факт його звернення до суду.

Окрім видавця (видавцем NGL.media є громадська організація “Львівська група”) і NGL.media, співвідповідачем у позовній заяві вказано ПрАТ “ТРК “Люкс”, якому належить сайт Zaxid.net, де була процитована стаття “Впіймай мене, якщо зможеш”. Попри те що статтю NGL.media про Турянського передрукували чи процитували десятки інших ЗМІ (LVIV.media, Твоє місто, DailyLviv.com, Україна молода), претензій до них колишній голова ЛОДА не висував.

Юридичний захист NGL.media в цій справі здійснюють юристи громадської організації “Платформа прав людини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!