ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм Радіо Свобода про репресії в Криму найбільше дивляться в Росії 

Фільм Радіо Свобода про утиски в Криму "Тиха депортація" найбільше дивляться в Росії. 

Про це медіа повідомило в Telegram-каналі.

Тепер у нього також є субтитри англійською мовою. Фільм уже набрав понад 300 тисяч переглядів: найбільше його дивляться в РФ (35% глядачів), 23% – з України й 4% з Казахстану. 

Як повідомляв ІМІ, "Тиха депортація" – фільм про долі кримськотатарських сімей, які під тиском російської влади були змушені залишити рідний півострів.

Автори розповіли сім історій тих, кого в окупованому Криму переслідували російські окупанти, тих, хто був змушений виїхати після захоплення півострова, і тих, кому довелося тікати, щоб не опинитися в російській армії після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Як це – тікати з повісткою в руках, починати життя з нуля разом із чотирма дітьми, боротися за український Крим, воювати, вижити на "Азовсталі" та в Оленівці?" – відповіді на ці запитання шукали автори фільму Анжеліка Руденко та Дмитро Джулай.

"Цю історію треба розказувати. І хто, як не Крим.Реалії, розповість про депортацію кримських татар у 2023 році", – каже авторка фільму Анжеліка Руденко.

Знімання відбувались у Польщі, Бельгії, Німеччині, Туреччині та Криму. У фільмі використано кадри з особистих архівів героїв. Найскладнішим було домовитися з людьми розповісти їхні історії, зазначила продюсерка фільму Ельвіна Сеїтбуллаєва.

"Я знаю всіх героїв фільму. І ти разом з ними переживаєш їхні історії. Ти начебто вже бачив, читав, але коли вони розповідають самі, переживаєш заново. І це було найважче. З іншого боку, було приємно, що вони довірили нам свої історії", – розповіла Сеїтбуллаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!