ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф Іван Станіславський самовидавом друкує свої книги про мистецький спадок Маріуполя

Фото: Facebook-сторінка Івана Станіславського
Фото: Facebook-сторінка Івана Станіславського

Фотограф з Маріуполя Іван Станіславський самовидавом друкує свої книги "Усі відтінки маріупольських мозаїк" та "Маріуполь монументальний".

Про це він написав на Facebook-сторінці.

За його словами, жодне видавництво в Україні не зацікавилося цими книгами.

 "Усі відтінки маріупольських мозаїк" коштуватимуть 550 гривень.

“26 робіт, тверда обкладинка, 64 сторінки, багато ілюстрацій (сучасні фото, робочі ескізи), бібліографія, біографічні дані всіх митців що працювали над мозаїками Маріуполя. Ну, і невеличка карта”, – йдеться в описі до книги.

Про фотопутівник "Маріуполь монументальний" Іван пише так:

“Ця робота, напевно, закриє тему збереження даних про спадок маріупольських митців-монументалістів, принаймні для мене. Тут дійсно зібрано все, про що мені вдалося дізнатися. Інформацію для фотопутівника я почав збирати навесні 2020 року, а навесні 2022 вже був готовий його друкувати в Маріуполі. Але так сталося, що він виходить восени й у Львові. Проте для мене головне, що він таки виходить, що інформація, яку я так довго збирав, не залишиться в мене в столі”. 

Фотопутівник коштуватиме 750 гривень. 

Тираж він очікує до кінця березня. Заявку можна залишити йому в коментарях та чекати на зворотний зв’язок.

У коментарі представниці ІМІ фотограф пояснив, що видавництва відмовляли йому, тому що книги містять багато світлин, а друкувати фотоальбом – дорого.

“Звертався до видавництв “Човен”, “Фоліо”, “Видавництво Старого Лева”, “Видавництво Жупанського”, “Видавництво Олександра Савчука”. Це тільки ті, що пригадую зараз, насправді їх більше. Головна причина відмови – велика кількість фотоматеріалів. Це фактично не книга, а фотоальбом, де кожна сторінка – повноколірний друк. А це дорого. Видавництва не хочуть зв'язуватися з такими ризиками”, – розповів Іван Станіславський.

Liked the article?
Help us be even more cool!