ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Суспільне Житомир" із власної ініціативи проводить безкоштовні тренінги з медіаграмотності

26.02.2024, 10:40
Оксана Трокоз
Дмитро Клименко з педагогами житомирського ліцею №36. Фото – Facebook Дмитра Клименка
Дмитро Клименко з педагогами житомирського ліцею №36. Фото – Facebook Дмитра Клименка

10 тренінгів для різних цільових груп провів житомирський журналіст, головний редактор "Суспільне Житомир" Дмитро Клименко. Учасниками стали понад сотню людей – фахівці територіальних громад, школярі, вчителі та журналісти.

Як зазначив Дмитро Клименко в коментарі представниці ІМІ, це власна його ініціатива, тренінги він проводить безкоштовно.

“Раз на місяць я намагаюся відпрацювати або з громадою, або з колективом якоїсь інституції. Боротьба з пропагандою і фейками нагадує битву з гідрою: зрубаєш одну голову – на її місці виростає дві нові. Тому, думаю, треба вчити українців розуміти алгоритми пропаганди. Такі тренінги допоможуть пробудити в людей цікавість до навчання. І вже самі користувачі мереж шукатимуть, перевірятимуть, не довірятимуть, відрізнятимуть правду і фейки”, – розповів Дмитро Клименко.

Дмитро Клименко проводить тренінг у хабі "Медіабаза. Житомир". Фото – Оксана Трокоз

На своїх тренінгах Дмитро в доступній формі розповідає про види фейків та канали їхнього поширення, про те, як працює ІПСО, і пояснює, як перевірити правдивість інформації. Він радить ставитися до інформації критично, з підозрою ставитися до гучних заголовків, не поширювати інформацію, в правдивості якої не впевнені. 

Також він рекомендує очистити свій інформаційний простір і отримувати інформацію від професіоналів – медіа, які дотримуються стандартів, зокрема тих медіа, які ввійшли до Білого списку Інституту масової інформації.

Дмитро Клименко усвідомлює, що боротьба з фейками – довгий процес, тому планує проводити як офлайн-, так і онлайн-тренінги для підписників його сторінки у фейсбуку.

Дмитро Клименко проводить тренінг у хабі "Медіабаза. Житомир". Фото – Оксана Трокоз
Liked the article?
Help us be even more cool!