ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР закликало жителів окупованих територій надавати інформацію розвідникам про псевдовибори

Головне управління розвідки України закликало жителів окупованих територій продовжувати надавати інформацію стосовно псевдовиборів, які Росія планує провести у вересні.

"Надсилайте інформацію про колаборантів з-поміж місцевих жителів та їхніх кураторів з росії (особиста інформація, адреси, номери авто, телефонні номери і т.д.); так званих депутатів та представників окупаційних адміністрацій; свідчення фальсифікацій та нелегітимності проведення фейкових виборів", – зазначили в ГУР.

Також розвідників цікавить інформація про пункти дислокації, адреси проживання особового та керівного складу окупаційних військ; інформація про склади боєприпасів, місця ремонту техніки, місця розміщення засобів РЕР та РЕБ (характерна ознака: антени та локатори), місця зберігання та чергування засобів протиповітряної оборони (ППО).

"Кремлівський окупаційний режим планує імітацію проведення фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях України у вересні 2023 року. Ціль – спроба легітимізувати окупацію та воєнні злочини, скоєні російською армією. Усіх причетних до незаконного проведення виборів буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством України та нормами міжнародного права, як це і відбувалося раніше зі зрадниками та колаборантами", – зазначили в Головному управлінні розвідки.

Надсилати інформацію потрібно на офіційний бот: https://t.me/povertaemosvoe_bot

Як повідомляв ІМІ, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав кримчан повідомляти про техніку окупантів у чат-боті "єВорог" (@evorog_bot). "Пишіть, якщо бачите танки, БТРи, бензовози, ракетні комплекси С-300, "Іскандери", переміщення російських колон, розміщення ППО тощо. Важливе кожне повідомлення. Великим плюсом буде фото або відео. Але робіть їх дуже обережно. Переконайтеся, що окупанти вас не бачать. Після відправки повідомлення видаліть листування з єВорогом та уважно почистьте галерею смартфона. Ваша безпека найважливіша. Поділіться цим повідомленням зі знайомими в дуже тимчасово окупованому Криму. Наближатимемо деокупацію разом", – написав Федоров.

Liked the article?
Help us be even more cool!