ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельничанку, що виступала в соцмережах за перемогу РФ, позбавили права бути держслужбовицею

22.02.2024, 12:00
Альона Береза

Хмельницький міськрайонний суд визнав винною в колабораціонізмі жительку Хмельницького, яка в російській соцмережі “Одноклассники” виступала за перемогу РФ, та позбавив її права бути службовою особою строком на 10 років.

Таке рішення суд ухвалив 7 лютого 2024 року, повідомила пресслужба Хмельницького міськрайонного суду.

У вироку суду йдеться, що жінка обвинувачувалась у публічних закликах до підтримки рішень та дій РФ, її збройних формувань, окупаційної адміністрації, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України. 

Жінка має громадянство України, однак є уродженкою Свердловської області РФ.

До прикладу, 3 липня 2023 року хмельничанка поширила на своїй сторінці в забороненій соцмережі “Одноклассники” “пропагандистську публікацію групи з текстом: “Нажмите “дружить” если Вы за победу России”. Текст доповнений зображенням російського прапора”.

Цій публікації ще передували інші публікації, які поширювала обвинувачена починаючи з кінця вересня 2022 року. Найбільше публікацій, а це три дописи, жінка поширила в червні 2023 року, один з яких було присвячено загибелі бойовика та колишнього керівника так  званої “ДНР”.

Суд своїм рішенням визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  частиною 1 статті 111-1 КК України (“Колабораційна діяльність”), та позбавив її  права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком на 10 років. 

Крім того, суд затвердив угоду про визнання винуватості між обвинуваченою та прокурором Хмельницької обласної прокуратури, стягнув з неї на користь держави 1 912 гривень процесуальних витрат. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів із дня його проголошення.

Більше про злочини проти національної безпеки на Хмельниччині можна прочитати на сайті ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!