ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельничанку визнали винною в колабораціонізмі за підтримку в соцмережі війни РФ проти України

12.03.2024, 18:00
Альона Береза

Хмельницький міський районний суд визнав винною в колабораціонізмі місцеву мешканку, яка в соцмережі “Однокласники” поширювала інформацію на підтримку війни РФ проти України, та позбавив її права бути службовою особою строком на 10 років.

Таке рішення суд ухвалив 6 березня 2024 року.

Також суд затвердив угоду з обласною прокуратурою про визнання її винуватості. Жінку обласна прокуратура обвинувачувала за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України “Колабораційна діяльність”.

Вона обвинувачувалась у тому, що неодноразово публічно поширювала інформацію в однокласниках, у якій містилися заклики до підтримки дій збройних формувань РФ, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України. Робила вона це в період із квітня до жовтня 2022 року.

Так, жінка поширила публікацію та поставила вподобання іншого допису з таким текстом у публікації: “Господи, помоги нашим отцам, сыновьям и всем тем, кто находится сейчас в горячих точках!” На думку слідства, у такий спосіб остання умисно зробила публічний заклик до підтримки дій збройних формувань держави-агресора. 

Обвинувачена також власноруч поширила та поставила вподобання іншого допису з таким текстом: “Конституционный суд принял историческое решение: Донецк, Луганск, Запорожье, Херсон – Россия!” У цьому випадку, на думку слідства, хмельничанка вчинила публічний заклик до невизнання поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території України.

Загалом у судовому рішенні згадується п’ять дописів на подібну тематику, які в різний час поширювала та вподобала обвинувачена.

Жінка “беззастережно та в повному обсязі” визнала свою винуватість. Під час укладення угоди та ухвалення судового рішення також було враховано її співпрацю зі слідством, її щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. 

У результаті цього суд позбавив її права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком на 10 років.

Вирок протягом 30 днів із дня його проголошення ще може бути оскаржений в апеляційному порядку до Хмельницького апеляційного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!