ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницька міськрада після запитань журналістів оприлюднила порядок денний сесії

Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Хмельницька міська рада анонсувала сесійне засідання, яке заплановано на 15 вересня, але лише після уточнювальних запитань медійників оприлюднила інформацію про формат сесії та порядок денний. Новина з порядком денним була оприлюднена вже не в робочий час міської ради. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Хмельницькій області.

За словами представниці ІМІ, пресслужба міськради повідомила про засідання 14 вересня в журналістському чаті після 17-ї години. На сайті міськради в цей час було наявне посилання на новину про скликання сесії, однак під час його відкриття видавало, що “немає доступу”.

Через недоступність новини на сайті міськради журналісти в чаті почали уточнювати в працівниці пресслужби міської ради Ольги Саліпи, яке цього разу буде засідання, чергове чи позачергове. Також медійники уточнювали, чи можна отримати порядок денний цього засідання, оскільки він так і не був оприлюднений.

Скриншоти результатів переходу на новину на сайті Хмельницької міськради

У відповідь на уточнення журналістів та представниці ІМІ Ольга Саліпа відповіла, що їй також невідомо.

“Мені точно так само не відомо, як і вам. Чекаю на порядок денний. Усі оголошення і документи, що стосуються сесії, викладає відділ сприяння діяльності депутатів. Минулого разу я вже говорила з ними, просила інформувати оперативніше, але бачу, що поки розмова результату не дала”, – сказала вона.

Проте згодом на сайті міської ради все ж таки з’явилась інформація про скликання “позачергової сесії”, також було оприлюднено порядок денний засідання, у якому 79 проєктів рішень. Однак ця інформація з’явилася лише після уточнень медійників та вже не в робочий час, а саме о 18:42.

Також на сайті міськради 14 вересня оприлюднили дві новини про проведення засідань депутатських комісій. Як зауважує представниця ІМІ, ці новини оприлюднюють не досить оперативно. Наприклад, оголошення про засідання постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища було розміщене 14 вересня о 8:55, а саме засідання було заплановане на 9:30 14 вересня. Поряд з тим про спільне засідання всіх постійних комісій було повідомлено о 9:26 14 вересня, саме засідання – 10:00 того ж 14 вересня.

 
 

Скриншоти представниці ІМІ

У відділі сприяння діяльності депутатам міськради представниці ІМІ повідомили, що були “деякі технічні питання”. На уточнення, в чому саме полягали ці питання, інформації не надали, адже завідувач відділу “не спеціаліст в електронній техніці, комп’ютерній”.

“На жаль, я більше нічого не можу додати”, – сказав завідувач відділу Віктор Бабин.

Представниця ІМІ Альона Береза зазначає, що це не перший випадок такого підходу до інформування Хмельницькою міською радою. За її словами, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну медійників понад рік узагалі не запрошували на сесійні засідання та засідання постійних депутатських комісій, а також не розміщували інформації про їхнє проведення. Аналіз специфіки діяльності міської ради в цьому проміжку часу досліджували регіональні медійники.

Liked the article?
Help us be even more cool!