ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформатор проросійського блогера Лохматого отримав дев'ять років ув'язнення

Український суд за матеріалами Служби безпеки України засудив до дев’яти років ув’язнення інформатора проросійського блогера Сергія Лебедєва (псевдонім Лохматий), який працює на ФСБ РФ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Спецслужба нагадала, що засуджений є учасником агентурної мережі ФСБ РФ, яку СБУ викрила на початку жовтня 2023 року на Миколаївщині. Тоді було затримано 13 інформаторів, що розвідували позиції Сил оборони та коригували повітряні удари РФ по регіону. Усі вони були на прямому зв’язку з Лохматим, який переховується в Донецьку і працює на ФСБ.

За даними слідства, засудженим є 33-річний мешканець Миколаєва, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ. До уваги ФСБ він потрапив через свої неодноразові висловлювання в прокремлівських телеграм-каналах на підтримку загарбників. 

Засуджений намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ та основні маршрути пересування військової техніки українських захисників, а також вів дорозвідку ворожих “прильотів” після масованих повітряних атак РФ на територію області.

“Такі розвіддані потрібні були окупантам для коригування повторних ударів по місцевій інфраструктурі. Для комунікації з ворогом інформатор використовував популярний месенджер, а передачу відомостей здійснював у вигляді текстових повідомлень”, – повідомляє СБУ.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) та призначив йому дев'ять років в'язниці.

СБУ нагадує, що це вже шостий вирок суду щодо учасників зазначеної агентурної мережі ФСБ. Інші п’ятеро засуджених отримали від 8 до 15 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року СБУ провела на Миколаївщині масштабну спецоперацію і нейтралізувала ще одну російську агентурну мережу з-поміж 13 місцевих жителів, які працювали на ФСБ РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!