ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media

11.01.2024, 12:27
Павло Пущенко

З 1 січня кабельний оператор Чернігова “Основа” припинив ретрансляцію телеканалів медіагрупи Starlight Media: ICTV, Новий канал, СТБ, M1, M2. 

Це сталось у зв’язку із закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, повідомив оператор на своїй фейсбук-сторінці.

Замість цих телеканалів кабельний оператор ретранслюватиме телеканали Viasat Kino Megahit, Viasat Action, “Enter-фільм”, “Мега” та “Дача”.

Директорка компанії “Основа” Наталія Красуля в коментарі виданню 0462.ua  зазначила, що Starlight Media озвучила неприйнятні умови для кабельного оператора.

“Збільшення оплати для медіагрупи Starlight Media на 2024 рік становить 50%, з обов’язковим додаванням телеканалу “Твій серіал”. Існує правило, що провайдери мають купувати або всі канали групи, або жодного. Ми всіляко намагалися донести до другої сторони, що більшість наших абонентів – це літні люди, які обмежені фінансово і не готові до підвищення абонентної плати за телебачення під час війни”.

Вона додала, що доводи оператора в бік зменшення відсотка інфляції були відхилені.

“Тому перед компанією “Основа” постав складний вибір: або значно підвищити абонплату для чернігівців, приймаючи умови медіагрупи, або ж не продовжувати дію договору на невигідних умовах та вилучити сім телеканалів з мережі. Ми обрали другий варіант”, – зазначила Наталія Красуля.

Як зазначила в коментарі представнику ІМІ в Чернігівській області представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко, до неї надійшли листи від компаній провайдерів і це питання регулятор розгляне в межах повноважень.

“Відповідно до положень Закону України “Про медіа”, визначено, що провайдери аудіовізуальних сервісів, сервіси яких надаються без використання радіочастотного спектра, зобов’язані забезпечувати своїм користувачам можливість безперервного доступу (універсальний медіасервіс) до телеканалів. Національна рада 6 квітня 2023 року затвердила склад універсального медіасервісу (УМС) для кожного населеного пункту, як цього і вимагав закон. Стаття 28 регулює питання забезпечення доступу до телеканалів УМС”, – зазначила вона. 

Також, за словами Сенченко, Нацрада як орган державного регулювання діє в межах повноважень відповідно до вимог законодавства та не може втручатися в господарську діяльність суб'єктів у сфері медіа.

Медіагрупа Starlight Media поки що не коментувала ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!