ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція заблокувала телеграм-канал, де учнів лякали терактами

Оперативні співробітники кіберполіції та карного розшуку Закарпаття заблокували створений 13 березня телеграм-канал, автори якого лякали терактами в навчальних закладах м. Мукачева.

Про це повідомила Кіберполіція.

У поліції зазначили, що на момент блокування аудиторія онлайн-ресурсу налічувала понад 5500 учасників. Для встановлення власника каналу правоохоронці надіслали запит до іноземного провайдера.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що для убезпечення дітей від загроз залучено додаткові сили правоохоронців.

"В умовах воєнного стану місця великого зосередження дітей є особливо вразливими. У грудні 2023 року Рада оборони області прийняла рішення про підвищення рівня безпеки в закладах освіти шляхом можливого встановлення на входах до осередків рамок стаціонарного металодетектора, інших технічних засобів, а також чергування правоохоронців і служб охорони", – зазначив Микита.

Він закликав людей бути пильними й повідомляти правоохоронні органи про будь-яких підозрілих людей чи їхні дії стосовно закладів освіти.

Як повідомляв ІМІ, в українських містах масово створюються телеграм-канали для підлітків, де вони жорстоко цькують одне одного та вимагають гроші. Йдеться про телеграм-канали "Сущность *назва міста*" (наприклад, "Сущность Киева|Что о тебе думают?", "Сущность Запорожья", "Сущность Одессы" тощо).

Liked the article?
Help us be even more cool!