ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кім визнав завищення цін на мільярдному тендері та подякував "Нашим грошам" (оновлено)

Фото – zaxid.net
Фото – zaxid.net

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім подякував журналістам видання “Наші гроші”, які у своєму розслідуванні показали завищення цін на закупівлях ОВА щодо реконструкції водопроводу в Миколаєві.

Про це він сказав 28 жовтня під час брифінгу в Миколаєві, відеозапис якого опублікувала Миколаївська ОВА.

4 жовтня видання “Наші гроші” опублікувало розслідування під назвою “Мільярдний розпил по вертикалі Кіма”, у якому йдеться про закупівлі Миколаївської ОВА на загальну суму 1,05 мільярда гривень на реконструкцію водогону із завищенням цін на будматеріали у два-три рази. 

Того ж дня, реагуючи на вказану публікацію, Віталій Кім опублікував у своєму телеграм-каналі відеозапис, де закликав “не вірити поганим новинам”.

“Ми не можемо собі дозволити, щоб тут хтось щось вкрав. Ми відзвітуємо за кожну копійку. Не вірте поганим новинам”, – сказав Віталій Кім 4 жовтня.

Це розслідування обговорили журналісти “Української правди” Севгіль Мусаєва і Михайло Ткач, а також автор розслідування, редактор “Наших грошей” Юрій Ніколов у програмі “УП. Чат” 13 жовтня. Тоді Юрій Ніколов сказав, що, за його підрахунками, йдеться про “300 мільйонів маржі”.

“У Миколаєві будуть водогін за мільярд. Це підлеглі Кіма, цього популярного політика, це роблять. Вони в тендер зашили десь мінімум 300 мільйонів тупої маржі. От тупо завищили ціни…” – сказав Юрій Ніколов.

Проте пізніше Департамент містобудування Миколаївської ОВА, коментуючи це розслідування, заявив, що ціни, вказані в тендері, повністю відповідають дійсності, повідомило видання “НикВести”.

Однак 28 жовтня Миколаївська ОВА зібрала журналістів на брифінг, де Віталій Кім подякував виданню “Наші гроші” за аналіз закупівель щодо реконструкції водогону. Він заявив, що “розібрався в питанні”, та підтвердив, що завищення цін дійсно було.

“Я розібрався в цьому питанні. Ми проаналізували ринкові ціни. Що хочу зазначити: це проєкт на два роки, там не передбачені авансові платежі, не можна заплатити раніше, тільки за актами виконаних робіт. Порівнювали умовно труба з ізоляцією та без… Але я щиро дякую журналістам, тому що ми знайшли, що підрядник заклав у ціну інфляцію не тільки цього року, але й наступного. Це 30%, які не будуть оплачуватись, тому що оплата і закупівля проходитимуть цього року. Тобто я щиро дякую, ми дійсно це питання знайшли”, – сказав Віталій Кім.

Станом на 30 жовтня в “Прозорро” відсутні додаткові угоди на зниження цін у відповідних закупівлях.

Оновлено у розмірі суми тендеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!