ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коломийська міськрада звільнила свого секретаря, який порівняв депутатку з відьмою

Звільнений секретар Коломийської міськради Андрій Куничак. Фото – фейсбук Андрія Куничака
Звільнений секретар Коломийської міськради Андрій Куничак. Фото – фейсбук Андрія Куничака

Коломийська міська рада (Івано-Франківська область) достроково припинила повноваження та звільнила з посади секретаря Андрія Куничака, який публічно порівняв депутатку міськради з відьмою.

Таке рішення міська рада ухвалила ще 12 грудня 2023 року.

Міська рада ухвалила таке рішення, розглянувши заяву секретаря про дострокове припинення повноважень та беручи до уваги протокол постійної комісії, яка займається, зокрема, питаннями гендерної політики та депутатської етики.

Як повідомив 30 січня 2024 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, питання неетичної поведінки Куничака розглянули на засіданні постійної комісії за присутності обох сторін оскаржуваних подій.

“За результатами вжиття заходів, призначених Постійною комісією, ухвалили рішення Коломийської міської ради про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради”, – написав Лубінець у телеграмі.

Що передувало звільненню

Секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак у листопаді 2023 року образив депутатку Галину Белю. Інцидент стався на сесії міськради, коли планували розглянути питання про дострокове припинення повноважень секретаря. 

Під час виступу з трибуни Куничак звернувся до депутатки зі словами: “Будь ласка, не дивіться на мене так!” На її запитання “Як?” він відповів: “Як відьма!” 

Після почутого зал почав аплодувати. Згодом у фейсбуці почали поширювати відео, які принижують Галину Белю та висміюють цю ситуацію з погрозами “спалити відьму”. Своєю чергою Галина Беля зареєструвала 14 листопада петицію з вимогою скликати сесію Коломийської міської ради для розгляду цієї електронної петиції та дострокового припинення повноважень Куничака.

Liked the article?
Help us be even more cool!