ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницька міськрада планує пускати журналістів до своєї будівлі лише із супроводом

17.08.2023, 16:00
Фото – Кропивницька міська рада
Фото – Кропивницька міська рада

Кропивницька міська рада планує затвердити тимчасові правила допуску до своєї адміністративної будівлі. Правила стосуватимуться і журналістів, яким пропонується пересуватися радою лише в супроводі керівника відділу з роботи зі ЗМІ.

Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету міськради, що  регламентуватиме ці питання, було оприлюднено 16 серпня, повідомляє представник ІМІ в Кіровоградській області.

Документ із робочою назвою “Про затвердження Тимчасових правил пропускного режиму до адміністративної будівлі Кропивницької міської ради”  передбачає, що нові правила поширюватимуться на працівників та депутатів міської ради, членів виконкому, відвідувачів, працівників екстрених служб, інших медичних, аварійних служб, іноземні делегації, окремих іноземців та інших груп громадян.

Представників засобів масової інформації планують пропускати до адмінбудівлі лише за посвідченнями штатного або позаштатного журналіста чи оператора. І, як уже було згадано, у супроводі відповідального посадовця. 

Як зауважує представник ІМІ, подібна пропускна система діє в раді вже досить давно. Ще до початку повномасштабної війни журналістам, щоб потрапити до ради, потрібно було на посту охорони телефонувати до спікерів чи відділу з роботи зі ЗМІ й у такий спосіб підтверджувати власне право на роботу в приміщенні ради.

Місцеві медійники поки не поспішають коментувати ситуацію. Пояснюють – для початку потрібно розібратись, чим це відрізнятиметься від теперішньої ситуації, зазначає представник ІМІ.

Оскільки проєкт рішення оприлюднили лише вчора, поки невідомо, коли за нього голосуватимуть члени виконкому.

Павло Лісниченко, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!