ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримського журналіста Османа Аріфмеметова етапували з Новочеркаська до Красноярського краю РФ

Осман Аріфмеметов. Фото – atr.ua
Осман Аріфмеметов. Фото – atr.ua

Кримського громадянського журналіста Османа Аріфмеметова, засудженого в Росії до 14 років ув'язнення в справі “другої сімферопольської групи”, етапували із СІЗО Новочеркаська (Ростовська область, РФ) до Красноярського краю. 

Про це він написав у листі до своєї родини, повідомляє “Кримська солідарність”.

Журналіста етапували 18 березня. Разом з ним до різних міст також етапували інших учасників його справи – Рустема Шейхалієва, Руслана Сулейманова та Енвера Аметова. Спочатку всі вони прибули до Воронежа, потім Аметова відправили до Липецька, решту – до Самари.

“Я і Рустем начебто їдемо до Красноярського краю, Руслан – до Челябінської області”, – написав Осман у листі до своєї матері Емдіє Аріфмеметової.

Нагадаємо, у березні 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання “Кримська солідарність”. Загалом було затримано 24 особи за звинуваченням в участі в забороненій у Росії й окупованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”. Серед затриманих був Осман Аріфмеметов.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону визнав підсудних винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Активістів Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а громадянських журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. Чотири роки терміну політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще один рік будуть обмежені у свободі пересування. Підсудні винними себе не визнали й вважають своє переслідування політичним.

1 лютого 2024 року апеляційний військовий суд у Власисі залишив без зміни вирок п'ятьом кримськотатарським активістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!