ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лікаря з Харкова засудили умовно за підтримку агресії РФ на YouTube

16.11.2022, 11:30
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Київський районний суд Харкова визнав громадянина винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників і призначив йому один рік позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття тюремного покарання з випробуванням на той самий строк.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 9 листопада.

Обвинувачений працює лікарем-анестезіологом в КНП ХОР “Обласна клінічна травматологічна лікарня”.

Протягом травня-червня чоловік, зареєструвавшись на YouTube, розміщував коментарі під відеороликами. Зокрема, писав таке: “Идиотов, которые предпочтут жизням родных “дэржаву”; очень мало. И те в “дурках”…”; “Скоро и в Харьковской области “эвакуируют”, как с “Азовстали”. А не захотите – в расход…”; “Просто признайте честно: ВСУ сильно лоханулись, пытаясь достигнуть перемоги”; “А кто капитуляцию подписывать будет?))”.

За висновком спеціаліста, коментарі обвинуваченого містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, заперечують факт тимчасової окупації частини території України, а також прославляють осіб, які вчиняють збройну агресію з боку Російської Федерації.

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю і розкаявся. Обвинувачений має постійну роботу лікаря, одружений, раніше не судимий.

У матеріалах справи міститься георгіївська стрічка, яку знайшли в лікаря під час обшуку. Суд розпорядився її знищити. Водночас вилучені готівкові кошти, серед яких більш ніж 9 тисяч рублів купюрами і монетами, мають бути повернуті власнику.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області визнав місцевого жителя винним у глорифікації війни та засудив до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання, якщо він протягом одного року з дня проголошення вироку не скоїть нового злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!