ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни запустили ІПСО проти угорців Закарпаття (оновлено)

Росіяни проводять ІПСО з розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями та угорцями.

Про це повідомив директор Інституту центральноєвропейської стратегії, експерт з українсько-угорських відносин Дмитро Тужанський.

За його словами, зранку на мобільні номери, які геолокаційно прив’язані до Закарпатської області України, почали надходити повідомлення в месенджері Telegram через бот-систему з однотипним змістом та ідентичним зображенням.

Він додав, що повідомлення надходять з акаунтів з кодами мобільних операторів +7 708 (Казахстан) +387 (Боснія та Герцеговина), +996 (Киргизстан).

"Суть: створити видимість погроз на адресу угорців України та Закарпаття з боку українських націоналістів та спровокувати міжетнічну ворожнечу. Текст містить погрози саме на адресу угорців із закликами забиратися з України, не раз використаною фразою "мадярів на ножі" + гаслами "Слава Україні" тощо", – зауважив Тужанський.

Він звернув увагу на те, що тексти угорською мовою є неграмотними, зокрема пояснив, що в угорській мові не кажуть "на ножі", а кажуть дослівно "під ніж", тобто kés alá.

Також у текстах є помилка однини й множини, коли в одному реченні йде спершу звертання на "ти", а тоді на "множину", тобто дослівно це звучить у погрозах як "втікай, зрадники".

Тужанський зазначив, що подібні погрози чи то через смс, чи то через пошту, чи через написи балончиком на фасадах будівель з'являються геолокаційно на Закарпатті або під закарпатських абонентів останні три-чотири роки.

Отримав таке повідомлення і ведучий Громадського радіо Владислав Бундаш. Каже, йому надійшло як корінному закарпатцю. Але згодом невідомі видалили повідомлення.

Фото – скрін з телефона Владислава Бундаша

У коментарі ІМІ він зазначив, що таке повідомлення отримало багато його знайомих, які живуть на Закарпатті.

Liked the article?
Help us be even more cool!