ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаспільнота Дніпра змусила перепросити співробітника 11 каналу за слова щодо людей з інвалідністю

07.08.2023, 15:00

Креативний продюсер дніпровського 11 каналу Олексій Кириленко недоречно висловився про ймовірних кандидатів на посаду головного редактора Суспільне Дніпро. Його розкритикувала місцева медіаспільнота. Після чого Кириленко та керівництво телеканалу публічно перепросили. 

Про це повідомляє представниця ІМІ у Дніпропетровській області.

Олексій Кириленко опублікував сторис в Instagram з оголошенням, що Суспільне Дніпро шукає головного редактора. В описі вакансії вказували, що “готові взяти людину з інвалідністю”. “Шановні телевізійники, може, є знайомі, які хочуть працювати на ТБ? Судячи з опису, беруть будь-кого, тож непогана можливість!!!”, - підписав він свою публікацію.

Скриншот - Валерія Холодова

Медіаспільнота Дніпра таку публікацію Олексія Кириленка розцінила, як глузування з того, що підприємство готове взяти людину з інвалідністю. 

Так, першою публічно на це вказала журналістка Валерія Холодова. “У світі, який бореться за рівні права і можливості, один з керівників провідного медіа Дніпра глузує з того, що Суспільне готове наймати на керівні посади осіб з інвалідністю. На його думку, це означає, що туди працевлаштовують “будь-кого”, - написала вона на своїй Facebook-сторінці.

Скриншот - Ольга Василець

Згодом Кириленко відреагував на зауваження та написав вибачення. “Я невдало висловив свою думку. Я мав на увазі, що шанси має будь-хто. А вийшло, що це ніби дискримінація людей з інвалідністю. Я в жодному разі не хотів дискримінувати, дискредитувати ба більше образити людей з інвалідністю. Я лише хотів поширити вакансію і дати можливість людям мати гідну роботу! Перепрошую, якщо когось образив”, - написав він в Instagram.

Скриншот - Ольга Василець

Також на зауваження про недоречність висловлювання відреагувала і керівниця 11 каналу Наталя Магда, зазначивши, що вже розібралася у ситуації.

“Я вважаю неприпустимим, коли хтось, тим більше медійники, дозволяють собі будь-які приниження чи некоректні висловлювання щодо людей з інвалідністю! Я, як керівник 11 каналу, вже розібралася у ситуації. Поговорила з Олексієм. Він визнав, що невдало висловив свою думку і не хотів образити людей з інвалідністю. Про це написав пост - вибачення”, - написала вона на своїй Facebook-сторінці.

Скриншот - Ольга Василець

Ольга Василець, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!