ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Миколаєва попросив журналістів більше моніторити закупівлі та знаходити "схеми"

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич під час своєї пресконференції 4 січня звернувся до журналістів із проханням ретельно аналізувати закупівлі, які проводять структурні підрозділи міської ради.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області, яка була присутня на пресконференції.

“На медіа є відповідальність стежити за органами місцевого самоврядування. Я за те, щоб ви дивилися ці тендери та закупівлі, знаходили якісь там схеми, теми. Ми все це будемо разом з вами викривати, перевіряти та передавати правоохоронцям. У мене немає на меті чимось таким займатися чи підтримувати тих, хто цим займається”, – сказав Олександр Сєнкевич.

Він навів приклад, як завдяки співпраці з журналістами, які напередодні проаналізували одну із закупівель, вдалося зменшити вартість тендеру.

“Хотів би окремо відзначити роботу журналістів. Дуже важливо, і в нас є приклад буквально нещодавно, коли одне з видань провело аналіз закупівлі, надало цю інформацію, ми їх сконтактували з департаментом внутрішнього фінансового контролю. Вони проробили питання, яке знайшов журналіст, знайшли там низку проблем і нюансів. І виправили цю закупівлю до моменту, як ми розрахувалися з підрядником. З цього приводу призначено службову перевірку цієї особи, яка робила закупівлю. Я так розумію, за результатами розслідування будемо застосовувати дисциплінарне стягнення до цих людей”, – сказав міський голова Миколаєва.

Судячи зі слів Олександра Сєнкевича, йдеться про закупівлю холодильників для дитячих садків та шкіл, яку напередодні проводило міське управління освіти. Видання “Слідство.Інфо” проаналізувало закупівлю та виявило спробу завищення вартості техніки майже вдвічі. Після спілкування з журналістами Слідства.Інфо була укладена ще одна угода, де вартість холодильників уже становила 22 тисячі гривень. У такий спосіб Миколаївська міськрада уникнула переплати в 764 тисячі гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!