ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міський голова Острога судиться з журналісткою через критику піару міської влади на війні

11.03.2024, 17:40
Ганна Калаур
Журналістка Тетяна Климчук (праворуч) на суді разом з адвокаткою Вікторією Клімчук. Фото – Район.Острог
Журналістка Тетяна Климчук (праворуч) на суді разом з адвокаткою Вікторією Клімчук. Фото – Район.Острог

Міський голова Острога (Рівненська область) Юрій Ягодка судиться з журналісткою рівненської філії Суспільного Тетяною Климчук через її критичний допис у соцмережі Facebook про піар міської ради на допомозі військовим. 

Позов про захист честі, гідності й ділової репутації міський голова подав ще 5 грудня 2023 року, повідомляє регіональна представниця Інституту масової інформації. 

Розгляд справи ще не почався, оскільки всі заплановані засідання переносили з різних причин. Попереднє перенесли 21 лютого, адже міський голова Острога подав заяву з проханням відкласти справу, повідомляв Район.Острог.

Натомість Тетяна Климчук прийшла до суду разом зі своєю адвокаткою Вікторією Клімчук. Також підтримати Тетяну прийшли кілька острожан.

Наступне засідання призначено на завтра, 12 березня. Посадовець хоче спростування інформації, компенсацію моральної шкоди й судових витрат. 

“Єдине, що можу сказати, – налаштована на справедливий суд і перемогу”, – розповіла ІМІ Тетяна Климчук.

Раніше Тетяна Климчук повідомила, що Ягодка хоче стягнути з неї 5 тисяч гривень моральної шкоди. 

“В 5000 грн він оцінює “глибину фізичних і душевних страждань, погіршення здібностей і позбавлення можливості їх реалізації”, а також стягнення з мене 9800 грн судових витрат і витрат на юриста, які він поніс”, – написала вона в січні на своїй фейсбук-сторінці.

У позові Юрій Ягодка стверджує, що зазнав приниження честі, гідності та ділової репутації через поширений журналісткою у фейсбуці допис. 

У дописі, який хоче спростувати міський голова, журналістка написала про повідомлення Острозької міської ради щодо передання автомобіля на передову, критикує піар посадовців на допомозі Збройним силам України й стверджує, що авто могли передати військовим набагато раніше. 

Журналістка зауважує: Острозька міськрада поширила новину про передання авто в такий спосіб, що в читачів могло скластися враження, ніби автомобіль придбала і пожертвувала військовим місцева влада чи голова Острозької районної державної адміністрації Олександр Хаврук, який позує в новині на тлі авто. За словами Тетяни Климчук, авто передала військовим не Острозька міськрада, а польське місто Берунь і посадовці мали передати його військовим ще в грудні 2022 року. 

“Натомість його зареєстрували на міську раду, а з травня місяця виправдовувалися “перереєстрацією”. Очевидно, що авто хотіли залишити собі, поки “міські сумашедші” не почали про нього говорити. [...] Цей бус міг врятувати багато життів і допомогти війську, але він лише зараз почав працювати у цьому напрямку. Руки міського голови і його компанії у крові”, – йдеться в дописі Тетяни Климчук. 

Найбільше в дописі журналістки міського голову Острога обурила цитата “Руки міського голови і його компанії у крові”, адже лише її цитують у позові. На думку Юрія Ягодки, публікація ставить під сумнів великої аудиторії громадян його гідність, моральні переконання, професійні й ділові якості. 

Нагадаємо, ІМІ в березні 2023 року досліджував політичну джинсу в рівненських медіа під час війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!