ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Музей Ханенків запрошує підлітків на креативні майстерні

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків спільно з культурно-освітньою ініціативою “‎Без пробілів” запрошує підлітків віком 14–18 років долучитися до креативних майстерень у Києві.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Чотири майстерні діятимуть із 13 квітня до 15 червня: креативного письма, плаката, перформансу й аудіоперформансу. 

Учасники досліджуватимуть власну ідентичність і культурну спадщину, вчитимуться створювати креативні проєкти, працювати в сучасних мистецьких напрямах і в музейному просторі.

Результати роботи підлітків у майстернях – зіни, плакати, серію перформансів і аудіоперформансів – презентують на виставці в Музеї Ханенків у червні.

“Ми шукаємо підлітків, готових створити власні мистецькі проєкти в музейному просторі. Тих, хто прагне досліджувати себе і світ через творчість та шукає способи говорити про найважливіше. Тих, кому потрібна спільнота, а також простір для розвитку і набуття нових мистецьких досвідів”, – прокоментувала кураторка майстерні креативного письма і створення зіну Юлія Конопляна.

Старша наукова співробітниця Музею Ханенків Анфіса Дорошенко зазначила, що “підлітки потребують підтримки в пошуку свого місця в ці буремні часи у власній країні, навичок здорового проживання складних історичних моментів і спільноти, яка може їх у цьому підтримати”. 

“Мистецтво є дієвим засобом осмислення як власних почуттів, так і подій довкола і часто – єдиним доступним для підлітків, які мають фінансові обмеження”, – зазначила вона.

КМДА зазначає, що “креативні майстерні” мають на меті дати українській молоді доступ до мистецької освіти й сцени, можливість пропрацювати власний травматичний досвід війни й спробувати сили в реалізації культурного проєкту.

Детальніша інформація та реєстрація для участі в проєкті – за посиланням.

Як повідомляв ІМІ, Музей Ханенків зазнав пошкоджень унаслідок російського масованого обстрілу України 10 жовтня 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!