ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині суд заборонив діяльність проросійської ГО "Співдружність "Сіверська Русь"

На Чернігівщині заборонили діяльність проросійської громадської організації "Співдружність "Сіверська Русь".

Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, суд заборонив діяльність проросійської громадської організації, адже її дії загрожували суверенітету та територіальній цілісності України.

"Ця організація використовувалася РФ, як інструмент для впливу на громадську думку з метою дестабілізації ситуації в державі. До лав цієї організації входили священники УПЦ (МП) та ветерани ЗС СРСР", – зауважили в українській спецслужбі.

УПЦ, згідно з релігієзнавчою експертизою Держслужби з питань свободи совісті, є структурним підрозділом Російської православної церкви.

"Її очолював громадянин України, підполковник у відставці, який активно відстоював думку про утиски російськомовних громадян на Чернігівщині. Зокрема, керівник цього об’єднання готував замовні статі, що містили антиукраїнську пропаганду, спрямовану на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, для подальшого поширення в мережі Інтернет", – йдеться в повідомленні.

Окрім того, керівництво ГО "Сіверська Русь" пропагувало ідеї слов’янської єдності, необхідність об’єднання України, Росії та Білорусі в єдину державу.

"Зазначена організація співпрацювала з іншими об’єднаннями антиукраїнського спрямування, зокрема Всеукраїнським союзом громадських організацій "Об'єднання організацій співвітчизників "Російська співдружність". Союз відзначився антиукраїнськими заявами та акціями, наприклад у Криму – "У кожному вікні – російський прапор!" 

За даними YouControl, ГО "Співдружність "Сіверська Русь" зареєстровано в Чернігові на вулиці Красносільського 1 квітня 2008 року. Керівником організації вказано Юрія Приходька.

Liked the article?
Help us be even more cool!