ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Громадському радіо стартувала програма "Шлях додому: як повернути дитину з депортації"

На Громадському радіо стартував проєкт “Шлях додому”: як повернути дитину з депортації”. Його медіа створює спільно із громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”, повідомила редакція.

Впродовж п'яти тижнів о 19:00, після новин, ведучі Євгенія Гончарук та Олена Холоденко шукатимуть відповіді на питання:

  • Що робити, аби не допустити нові випадки незаконного переміщення дітей росіянами?
  • Як повернути дитину з депортації або вивезти з окупації?
  • Яким чином допомогти дитині та її сім’ї повернутися до нормального життя?
  • Що кожен з нас може зробити для таких дітей і сімей?

“На сьогодні 89 дітей фахівці “Української мережі за права дитини” повернули в межах проєкту “Шлях додому”, але ще до початку цього проєкту діти поверталися додому зусиллями громадської організації “СОС Дитячі Містечка Україна” в партнерстві з Міністерством реінтеграції. Тож загалом це 180 дітей”, – зазначила співведуча радіопроєкту та комунікаційна менеджерка “Української мережі за права дитини” Олена Холоденко.

За її словами, цей радіопроєкт автори замислювали як певний радіопосібник, який спонукає діяти. Кожен з епізодів буде присвячений окремій темі.

“Розповімо, як і з якими партнерами починалася робота з повернення дітей додому, які категорії дітей ми повертаємо, чому з тимчасово окупованих територій (ТОТ) дітей повертати складніше, ніж з Росії. Окремий випуск буде присвячено труднощам повернення, з якого аудиторія зрозуміє, чому час – це ще одна зброя росіян і чому звертатися по допомогу з повернення вашої дитини потрібно не гаючи часу”, – зазначила Олена Холоденко.

Як повідомляв ІМІ, викрадені російськими окупантами українські діти стикаються з жорстокістю та переслідуваннями на території Росії. Їхню активність в інтернеті відстежує спеціально створений центр.

Liked the article?
Help us be even more cool!