ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині правоохоронці знайшли документи російської пропаганди для дітей

08.11.2022, 11:57
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У звільненому Ізюмі прокурори Харківської області знайшли теку з документами, у яких зазначено, як мала проходити "розбудова" російської освіти на Харківщині.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Серед документів – "материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области". Одним із кураторів цього процесу було "Министерство просвещения Российской Федерации", – зазначили в Офісі генпрокурора.

Окупанти мали на меті видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів наголошено, що "Минпросвещения надо ускорять по печати аттестатов на базе Белгородской области".

Також серед планів було запрошення до регіону викладачів з РФ – особливий акцент мав бути на істориках та літериторах з метою запровадження "патріотичного виховання".

В одному з документів зазначено, що діти мають орієнтуватися лише на заклади вищої освіти в Бєлгородській області.

Крім того, "1–2 особо отличившихся детей" окупанти планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7–9 класів – до Бєлгорода. Під прикриттям "турботи та відпочинку" планувалася російська пропаганда для дітей.

Вилучені документи будуть використані прокурорами для притягнення до відповідальності колаборантів та розслідування злочинів, пов‘язаних із впровадженням російської освіти.

Як повідомляв ІМІ, російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення мирного населення Силами оборони України.

Liked the article?
Help us be even more cool!