ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині викрили настоятеля та парафіянку УПЦ МП, які пропагували "руський мір"

08.11.2022, 15:15
Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці викрили в Харківській області двох представників Московського патріархату, які підтримували окупантів та поширювали проросійські наративи серед мешканців Куп'янського району.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України.

За даними слідства, під час окупації настоятель храму Української православної церкви Московського патріархату в Куп’янському районі закликав місцеву релігійну громаду підтримувати загарбників. Для цього він залучив парафіянку храму, яка допомагала йому поширювати проросійські наративи серед мешканців району.

Також у своїх “проповідях” він виправдовував злочини агресора у війні проти України. Крім того, зазначають правоохоронні органи, настоятель особисто контактував з окупаційною адміністрацією, зокрема з так званим “главой военно-гражданской администрации Харьковской области” Віталієм Ганчевим. 

За даними слідства, спільно з парафіянкою він навіть надіслав “благодарение” для Ганчева. У листі підозрювані дякували російським військовим за “добробут і допомогу”.

Однак під час звільнення району клірик зі своєю спільницею втекли до РФ, де намагаються переховуватися від правосуддя.

Наразі обом фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України та оголошено в розшук.

Фото – СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!