ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині судитимуть підприємця, який продавав доступ до закодованих українських каналів

05.03.2024, 12:10
Альона Береза

На Хмельниччині судитимуть підприємця, який продавав доступ до закодованих українських телеканалів. Обвинувальний акт за цим фактом до суду скерувала Окружна прокуратура міста Хмельницького.

Про це повідомила Хмельницька обласна прокуратура.

За даними слідства, житель області незаконно поширював на платній основі контент, зокрема, компаній “1+1 Інтернет” та “Старлайт Діджитал”. Ліцензії на надання таких послуг та договорів з компаніями він не мав, а робив це паралельно з підприємницькою діяльністю з ремонту та продажу комп’ютерної техніки.

Він облаштував у приміщенні свого сервісного центру підпільний “ретрансляційний центр” зі спеціальним програмним забезпеченням. За щомісячну плату він пропонував своїм клієнтам встановлення на медіапрогравачі програм, які дозволяли перегляд закодованих каналів.

Своїми діями підприємець завдав медіагрупам шкоди на суму понад 700 тисяч гривень.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку і програмне забезпечення, яке декодувало телеканали під час їхньої ретрансляції.

Обвинувальний акт до суду скеровано за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

За інформацією прессекретарки Хмельницької обласної прокуратури Марини Тисячної, справу розглядатиме Хмельницький міськрайонний суд.

Liked the article?
Help us be even more cool!