ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині в соцмережах запрацювало онлайн-медіа "Лінза"

04.03.2024, 16:27
Альона Береза
Фото – Лінза

На Хмельниччині з лютого запрацювало суспільно-політичне онлайн-медіа “Лінза”, яке розповідатиме про людей, історію та життя Хмельниччини.

Видання присутнє в трьох соціальних мережах, однак у планах є також запуск сайту. Запустила медіа журналістка з Хмельницького Катерина Вовк, про що розповіла регіональній представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі.

“Я хотіла створити медіа для тих, хто шукає відповіді на різні соціальні, політичні та побутові питання. Моя мета – розповідати більше про регіон для його жителів та гостей міста, області. Також об’єднати людей у свідому спільноту в регіоні”, – каже Катерина Вовк.

За її словами, видання публікуватиме головні новини регіону й розповідатиме про жителів та історичні факти Хмельниччини. Також здійснюватиме моніторинг дій влади й аналіз розподілу бюджетів і пояснюватиме законодавство та його можливі наслідки. Одним із жанрів роботи медіа також буде журналістика рішень.

Команда на момент запуску, в лютому 2024 року, складалася лише із засновниці, однак у планах спочатку залучати студентів на волонтерських засадах, а в майбутньому отримувати грантову підтримку. Фінансування в медіа поки немає.

Журналістка працює наразі над заповненням заявок для отримання фінансової підтримки. Також у майбутньому медіа працюватиме з рекламними публікаціями від компаній, що відповідатимуть його цінностям.

Ідея створення власного медіа виникла під час навчання в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На четвертому курсі Катерина вивчала спецкурс на політичну тематику, частиною якого була і регіональна журналістика.

“До повномасштабного вторгнення я не хотіла бути журналісткою і завжди бачила себе лише на менеджерських посадах. Але після 24 лютого робила те, що вміла найбільше й у чому був попит. Зараз саме час був повернутися до мрії та втілити її. Процес запуску не був важкий. У мене вже довгий час лежали матеріали для промо. Зупиняла лише відсутність періодичності. Я розуміла, що не зможу віддатися на всі 100% через інші проєкти. Довелося пересилити себе і сказати, що навіть без періодичності я можу бути корисна для жителів регіону, публікуючи матеріали, які є пізнавальними, розважальними та надихають”, – пригадує засновниця “Лінзи”.

Запуск медіа відбувся 2 лютого 2024 року в Instagram та Telegram, 15 лютого – у Facebook. Також паралельно зі створенням “Лінзи” Катерина продовжує писати для медіа “Свідомі”, де вона працює з 2022 року. 

“Хмельниччина особисто для мене доволі невідомий регіон попри те, що я тут народилася і прожила 18 років. Мені цікаво досліджувати місто, показувати його не лише з позиції останніх новин та подій, а й з історичної позиції. Часто навіть місцеві не можуть виділити нічого унікального в місті, окрім ринку, і це сумно”, – розповіла Катерина Вовк.

Окрім того, що Катерина планує писати про Хмельниччину, в неї також у планах створювати контент, а саме пізнавальні, розважальні та наснажливі матеріали, які будуть цікаві насамперед для молоді.

Liked the article?
Help us be even more cool!